Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του ubroadcast.gr, αναζήτηστε τον σταθμό που θέλετε από τις κατηγορίες, ή από την περιοχή και την ονομασία του. Μόλις βρείτε αυτό που ψάχνετε, απλά πατήστε "Listen!" και θα ακούσετε απευθείας μουσική!
Όχι, απλά και ξάστερα. Το ubroadcast.gr είναι έτσι σχεδιασμένο για να ξεπεράσει αυτές τις τακτικές του παρελθόντος. Ο χρήστης (εσείς) μπορεί να ακούσει μουσική 24 ώρες το 24 ωρο, απευθείας χωρίς plugins και πρόσθετα και το κυριότερο χωρίς να καθυστερεί τον υπολογιστή - συσκευή του!

Σε μερικούς σταθμούς μπορείτε να βρείτε και τα βοηθητικά links (WinAmp, Windows Media Player κ.λπ), αν θέλετε να ακούσετε με κάποιον player της επιλογής σας ή η συσκευή σας, δεν αναγνωρίζεται ακόμα από τον player μας.
Όχι, καταρχάς σιγουρευτείτε ότι έχετε πατήσει το μεγάλο PLAY (τρίγωνο εικονίδιο).
Στις συσκευές (κινητά/tablets) ο player για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να "παίξει" τη μουσική αυτόματα, δεν το αφήνει η συσκευή, ούτε μπορεί να ελέγξει την ένταση του ήχου, αυτό το διαχειρίζεσται εσείς από τη συσκευή σας.
Άν πατήσατε το PLAY και δεν ακούσατε μουσική, αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός είτε δεν παίζει (λειτουργεί) εκείνη τη στιγμή, ή δεν είναι συμβατός με την συσκευή σας. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να εντάξουμε όλες τις τεχνολογίες για όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά στο τέλος εξαρτάται πάντα από τον ίδιο τον σταθμό να επιλέξει σε τι τεχνολόγια θα κάνει το Stream του.
Δέν είναι απαραίτητο όχι, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τουλάχιστον τα πρώτα 4 γράμματα του σταθμού και αυτός θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα